logo2MA185
Bob Monks

Managers hebben ten onrechte vrij spel gekregen ten koste van aandeelhouders, betoogt activistisch aandeelhouder Bob Monks.

In zijn boek Citizens Disunited toont Monks aan dat bedrijven met passieve aandeelhouders gemiddeld een lager rendement hebben dat ondernemingen waarin de aandeelhouders actief bij het beleid betrokken zijn.
Hij wijst één oorzaak aan: management.
Bedenking: er zijn nog andere mogelijke oorzaken, zoals de langetermijnvisie die in familiebedrijven heerst en de mogelijkheid dat niet alle gegenereerde waarde in de vorm van rendement naar de aandeelhouders gaat.

Maar voor Monks is het duidelijk: bonussen zetten managers aan tot manipulatie en gerommel en er is maar één partij die daar succesvol tegenin kan gaan: de aandeelhouders.

Kent uw organisatie bonussen of een andere vorm van variabele beloning? In welke mate zouden de zaken er anders uitzien als die er niet was? Ten positieve of ten negatieve?

Bron: FD    Type: Tip
KennisLeerinhouden:7
Vaardigheden:1
Inspiratie:6
Behapbaarheid:1
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:8
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!