logo2MA185
Jos de Blok

In een uitgebreid interview in het FD legt Jos de Blok uit waarom hij met Buurtzorg beginnen is. "Ik had al snel door dat er in de maatschappij iets niet klopt. Als je verstand hebt van geld, wordt het makkelijk om veel geld te verdienen. Verpleegkundigen, leraren, agenten worden ten onrechte veel te weinig gewaardeerd."

Hij haalt het voorbeeld aan van terminale patiënten die vertellen dat de verpleegkundigen echte vriendinnen zijn, terwijl het management het enkel heeft over handelingen waarvoor een indicatie is.

Het woord "zorg" betekent dan ook iets heel anders wanneer professionals het gebruiken dan wanneer managers het in de mond nemen.
Voor managers is het een verzamelterm voor een reeks processen, voor de verpleegkundigen betekent het: waarde creëren voor de patiënten en hun omgeving. Niet alleen leidt dat tot aanzienlijke grotere klanttevredenheid, maar meestal ook tot een gevoelige kostenreductie.
Op die manier loop management zichzelf voor de voeten bij het realiseren van haar eigen doelen. Dit komt ook uitgebreid aan bod in het boek "8erlijk Management".

 

Bron: FD
KennisLeerinhouden:9
Vaardigheden:7
Inspiratie:7
Behapbaarheid:8
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:7
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!