logo2MA185
management

 Kamerlid Leijten naar aanleiding van een onderzoek: "De zorg in ziekenhuizen is niet goedkoper worden, maar de verspilling is juist toegenomen." Wat is er aan de hand.

Sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel in 2006 neemt het aantal managers toe met 12% per jaar...
Iedereen is het erover eens dat er in de meeste zorginstellingen grote efficiency- en effectiviteitsslagen te behalen waren en nog steeds zijn. Door het invliegen van pelotons managers 19.0 (zie het boek 8erlijk Management voor de uitleg van deze term; het zorgmanagementprobleem komt in dit boek ook uitgebreid aan bod) wordt het probleem niet alleen niet opgelost, integendeel: het wordt alleen maar erger.

In de voorbije tien jaar is de totale loonlast voor managers en ict'ers opgelopen tot 2,3 miljard. Op geen enkele manier kan dit geld terugverdiend worden door de maatregelen die ze treffen. Dat geld wordt dus uit de zorgbudgetten getrokken. Citaat uit 8erlijk Management: managers zijn niet de oplossing van het probleem, ze zíjn het probleem.

Hiërarchische bedrijfsstructuren en ivoren torens zijn niet meer van deze tijd. Autonoom -maar binnen kaders- opererende professionals die niet-hiërarchisch bijgestaan worden door  

 

Bron: AD
Link: http://www.ad.nl/binnenland/extra-managers-slokken-zorggeld-op~ac4bbdd7/
KennisLeerinhouden:10
Vaardigheden:6
Inspiratie:8
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:7
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!