logo2MA185
klok

Ricardo Semmler is een van de bedenkers en vele bedrijven, zoals Netflix, voeren het al jaren uit: medewerkers kunnen zoveel vrije tijd nemen als ze zelf willen. Werktijden en vakantieregelingen zijn inderdaad een zwaktebod van organisaties die hun medewerkers tot arbeid moeten dwingen bij gebrek aan echte motivering en vertrouwen.

Werktijden, vakantiedagen en klokken zijn dé ultieme instrumenten van de micromanager die het gedrag van elke medewerker tot op het bot wil controleren.
Ze zijn ook de ultieme uitdrukking van wantrouwen: als deze beperkingen er niet zouden zijn, dan kwamen medewerkers waarschijnlijk niet mer opdagen.

Waarschijnlijk zou dat heel terecht zijn: als er geen enkele andere motivering is om te werken dan dwangmatig uren kloppen, dan ontbreken een meeslepende visie, aanstekelijk leiderschap en dus ook ambitie, motivering en eergevoel. Alles wat de organisatie is dan ook meteen suboptimaal.

Netflix maakt duidelijke afspraken over doelen en tijdlijnen. Vervolgens laat het medewerkers doen waar ze goed in zijn, op de manier waarop ze dat het beste kunnen. 

Wat is het doel van úw organisatie: gewerkte uren (inspanningsverplichting) of het creëren van waarde (resultaatverplichting)? Waarschijnlijk het tweede. Waarom stuurt u dan nog op basis van het eerste?

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:8
Vaardigheden:1
Inspiratie:8
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:8
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!