logo2MA185
weerstand

....is: zelf niet veranderen.

Het weblog van McKinsey kwam onlangs nog eens terug op onderzoek uit 2009 dat nog steeds door andere enquêtes bevestigd wordt: tot 70% van alle veranderinitiatieven in bedrijven loopt stuk op weerstand van managers en/of medewerkers.

De hamvraag is dus: waarom blijft iedereen maar verandertrajecten lanceren terwijl ondertussen wel voor eens en voor altijd vaststaat dat niemand wil/kan veranderen?
Wanneer je achter aan mensen vraagt: "wil je je aanpassen?" dan zijn de reacties veel minder negatief. Als je een en ander goed uitlegt, zijn mensen best bereid om zich aan te passen.

Het woord "aanpassen" suggereert dat er iets is wat stabiel blijft en waaraan enkele wijzigingen worden aangebracht. Op dezelfde manier gebruiken we uitdrukkingen als "een rots in de branding" om aan te geven dat sommigen mensen door niets of niemand uit hun lood te slaan zijn.

Wie stevig in zijn schoenen staat en erg bewust is van eigen kunnen en waarden, heeft er geen probleem mee om vandaag zwart te zeggen en morgen wit, als dat beter blijkt te zijn. Hetzelfde gaat op voor organisaties: wanneer je het niet met elkaar eens bent over de core essence, dan ziet elke verandering in de omgeving er uit als een bedreiging.

 

 

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:9
Vaardigheden:9
Inspiratie:10
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:10
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!