logo2MA185

Duurzaamheid

De toekomstige generaties hebben ons het gebruiksrecht van de aarde, de wereld en de samenleving gegeven. Gaan we er als goede huismoeders/vaders mee om?

deutsch

Topwetenschapper David Deutsch legt in deze TED-talk uit dat mensen unieke objecten zijn door hun capaciteit om universele kennis te bezitten. Wat daarvoor nodig hebben: materie, energie en bewijzen waaruit we die kennis kunnen afleiden. Onze hersenen zijn dan ook in staat om alles te creëren wat niet in strijd is met de wetten van het universum, we moeten alleen maar uitzoeken hoe. Onze opdracht is dan ook het creëren van voldoende kennis om ons te laten overleven in de niet aflatende stroom bedreigingen, van terrorisme over schaarste tot supernova's.
Toegepast op de opwarming van de aarde levert dit het inzicht op dat het al te laat is om een catastrofe te vermijden. De wetenschap zou zich moeten bezighouden met het ontwikkelen van manieren om op een opwarmende aarde te overleven. 

Een lange aanloop over theoretische fysica, die mer dan de moeite waard is om zijn conclusies te horen!

Aktuele trends

Digitalisering: iedereen ceo

Ceo's hebben persoonlijke assistenten die hen heel wat praktisch werk uit handen nemen. Dit geeft hen een een voorsprong op kleinere ondernemers die alles zelf moeten doen. Verleden tijd, betoogt Shivon Zills in de HBR.

Nu u hier toch bent....

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!

RSS-feed