logo2MA185
miserie

Kersttijd: de periode van Opgedrongen Geluk. Iedereen moet elkaar liefhebben en vooral van goede wil zijn, dan lacht het geluk ons allen toe. Maar eigenlijk weten we wel beter....

Het boek "The Subtle Art Of Not Giving A Fuck" van Mark Manson draait rond voornamelijk één stelling: de hoeveelheid miserie in ons leven is constant. Mensen zijn nu eenmaal niet geschapen om perfect gelukkig te zijn. Wanneer het leven ons op een bepaald moment te weinig ellende toebedeelt, gaan we actief op zoek naar zaken waar we ons rot aan kunnen ergeren, over mopperen en ons in zak en as over kunnen wentelen.
Om die reden maakt geld ook niet gelukkig. Is het volstrekt onmogelijk om voor iedereen goed te doen. Bulken de media van het slechte nieuws.

Om daar niet helemaal aan ten onder te gaan, adviseert Manson ons om een zorgvuldige selectie te maken van die dingen waar we ons ongelukkig gaan voelen: niet te ver af, niet te abstract en vooral: geen "mission impossibles". Op die manier kunnen we toch dingen bereiken en ons goed voelen wanneer we een stukje ellende de wereld uit geholpen hebben. (Om daarna meteen de bakens te verzetten en over een ander thema te jeremiëren.)

Om die reden wenst de 2MinuteAcademy je, met een warm en benevolent hart, voor 2020 een flinke portie voelbare, concrete, oplosbare ellende toe. 

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:9
Vaardigheden:7
Inspiratie:10
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:9
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Aktuele trends

Welvaartuitdagingen: prof. B. Preneel: we worden voortdurend gemanipuleerd

"Bedrijven categoriseren steeds meer en discrimineren ook steeds meer. We krijgen (bij Google en Facebook) op basis van onze voorkeuren bepaald soort nieuws te zien. We zitten in een filter bubble. Dat maakt onze interacties minder rijk. Eigenlijk worden we voortdurend gemanipuleerd."

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.