logo2MA185
aquino

"Technologie is sexy om over te praten, maar ze is niet de veroorzaker van innovaties" schreef Harvardprofessor Teixeira nog maar eens ten overvloede. Alles draait om nieuwe ontwerpen en het invullen ervan met nieuwe instrumenten.

Het is verre van een nieuw inzicht. In Nieuw-Nederlands is technologie een "enabler", een factor die vernieuwing mogelijk maakt. Open deur, maar toch eentje waar we vaak aan voorbij lopen.

Recent viel het mij op dat elke innovatie ingezet wordt met een andere manier van denken over een bepaald onderdeel van het ruilproces met de klant. Mobiel bankieren is er niet gekomen omdat banken aan de Nokia's van deze wereld de opdracht gegeven hebben om een smartphone te ontwikkelen. Het was eerder omgekeerd: toen de Blueberry's er eenmaal waren, ging iedereen nadenken over de mogelijkheden ervan. Waren er bestaande processen die we nu veel beter zouden kunnen inrichten?

Want, zoals de middeleeuwse godsdienstfilosoof Thomas van Aquino al schreef: alles is zoals het is, maar het had net zo goed anders kunnen zijn. Alles wat we nu doen en gebruiken, is er gekomen door keuzes en beslissingen in het verleden: wat was er toen nodig en mogelijk? Wanneer die mogelijkheden (of behoeften) veranderen, kunnen we die eerdere keuzes makkelijk omkeren.

Benieuwd naar de keuzes en beslissingen die ú in úw organisatie kunt terugdraaien? Gebruik deze gratis gids.

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:9
Vaardigheden:9
Inspiratie:9
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:8
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

GRATIS AANMELDEN

De 2MinuteAcademy Andersbrief
bevat een andere kijk op klantwaarde,
ondernemen, innoveren, leiderschap, 
dwarsdenken + veel humor. Elke week
een ander van deze thema's en u kunt
zich apart abonneren op elk ervan.
Lees er hier meer over.

Nog geen GRATIS abonnement?

Klik HIER om u aan te melden!