logo2MA185
overschatting

Het ondernemerschap wordt verheerlijkt: iedereen die doorzet kan succesvol worden. Klopt geen hout van, schrijf Gary Vaynerchuck.

"Stel dat ik quarterback bij de NY Jets wil worden. Hoe hard ik ook mijn best doe, als ik niet over talent en vaardigheden beschik, gaat het niet gebeuren. Waarom geloven we dan dat dit voor ondernemers precies hetzelfde is?"

Iedereen Gates, Zuckerberg of Jobs? Niet dus.
Hij roept dan ook op om niet mer te hypen over ondernemerschap en verwachtingen te herijken. De media, zelf bevolkt met niet-entrepreneurs, onderschatten structureel de tijd, het geld en het doorzettingsvermogen die je nodig hebt om een bedrijf in de lucht te houden, laat staan om miljonair te worden, Wie meer dan een ton verdient, hoort al bij de grootverdieners; slechts enkelen worden miljonair.

Chris Sacca, investeerder met Uber, Instagram en Twitter op zijn palamares, voegt er aan toe: "Entrepreneurship is a very special, different journey that's not available to everybody. You have to be a little obsessive. You probably have some personal issues that make you different. You may have trouble relating to other human beings. You don't accept failure very well. Maybe you're a little manic-depressive.

In welke mate doet u mee met de hype? En hebt u een par "gezonde gebreken"?

 

 

Bron: Forbes
KennisLeerinhouden:3
Vaardigheden:1
Inspiratie:10
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:10
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.