logo2MA185
falen

Een van de grootste cultuurverschillen tussen gevestigde bedrijven en start-ups is dat een mislukking bij de eersten grote negatieve gevolgen heeft en ze bij de tweede slechts een noodzakelijke stap in het proces van experimenteren.

Bestaande bedrijven hebben de neiging om de bestaande processen te consolideren om er zoveel mogelijk voordeel uit te halen. Alles wat misloopt, heeft meteen een negatieve impact op het rendement. Vandaar ook dat b.v. risicomanagement zo'n belangrijke activiteit is.
Startende ondernemingen hebben nog geen dergelijke "melkkoeien" en zijn driftig op zoek naar inhoud, vorm, processen, etc. en dat is een zaak van vallen en opstaan. Mislukkingen zijn dus niet alleen ingecalculeerd, ze zijn aan de orde van de dag.

Groeiende ondernemingen kunnen enkel flexibel en innovatief blijven wanneer ze de bereidheid tot mislukken in hun dna verankeren.

Hoe groot is de bereidheid tot mislukken in úw organisatie/start-up? 

Bron: Guido Thys
KennisLeerinhouden:8
Vaardigheden:7
Inspiratie:8
Behapbaarheid:10
Huurdeconsultantgehalte:1
Outoftheboxgehalte:9
Hou je van interactie? Wij wel! Geef hieronder je reactie:

Kruis dit vakje aan als je op de hoogte wilt blijven van andere reacties op dit bericht

Graag nog even het onderstaande aankruisen. We houden hier namelijk echt niet van robots die ons blauwe pilletjes en Nigeriaanse fortuinen proberen te verkopen!

Nu u hier toch bent....

ANDER PLATFORM

Met ingang van juni 2020 is dit platform
niet meer actief.
Oudere bijdragen kunt u hier nog steeds
blijven raadplegen.
De opvolger van 2minuteacademy.nl
heet The 2-MinuteAcademy.
U kunt zich hier als gratis lid inschrijven.